Undgå kolde fødder

Når vinteren er over os, er der få ting, der gør det sværere at stå ud af sengen om morgenen end tanken om et sengevarme fødder på et koldt badeværelsesgulv. Modsat er der ikke mange små hverdagsfølelser, der er bedre end lune fødder. Og heldigvis er det relativt simpelt at slippe for de kolde fødder og få de lune. Det kræver udelukkende at du får indlagt gulvvarme. Og faktisk er følelsen af lune fødder ikke den eneste fordel, du kan få ud af gulvvarme. Gulvvarme er nemlig samtidig en måde at få frigjort vægplads ved at undgå vægmonterede radiatorer i hjemmet. I dette indlæg vil vi sammen med den gode vvs service i københavn gennemgå plusser og minusser, du bør tage med dig videre hvis du står overfor at skulle renovere dit badeværelse.

lækkede vandrør

Professionel installation eller gør-det-selv
Tanken om at installere gulvvarme er for mange overvældende. Det lyder som et stort arbejde, hvis hele gulvet skal fjernes og genlægges. Og hvad er det egentlig loven siger? Det er klart, at det ikke bare tager en eftermiddag at installere gulvvarme, men det er samtidig heller ikke umuligt. Med den rette hjælp og vejledning vil de fleste kunne gennemføre de fleste aspekter af et gulvvarmeprojekt alene. Alligevel er der dog grænser. For ligesom med mange andre traditionelle VVS-opgaver, skal en professionel konsulteres. Ifølge loven skal man altid sørge for, at en autoriseret VVS’er udfører de tekniske installationer. Dette er under alle omstændigheder vigtigt, fordi eventuelle fejl kan være alvorlige og man risikerer også, at forsikringen ikke dækker i tilfælde af skader.

Hvad med energien?
Gulvvarmeanlæg kan varierer meget i pris. En række faktorer bestemmer nemlig, om gulvvarmen bliver dyr i drift, eller forbruget kan modereres. Først og fremmest er det altid en god ide, at sørge for ordentlig isolering i huset. Da gulvvarme distribuerer varmen jævnt i hjemmet, vil enhver utæthed eller mangelfuld isolering hurtigt sende varmeregning opad. Dette kan heldigvis begrænses og ligefrem undgås med et gennemsyn og forbedring af hjemmets isolering. Et sådant eftersyn vil under alle omstændigheder oftest være en god ide for både din egen pengepung og miljøet. Udover isolering er der især en faktor, der bestemmer, hvorvidt din varmeregning skyder i vejret eller ej. Der er nemlig stor forskel på, om du vælger gulvarme baseret på el, eller gulvvarme baseret på vand. Elvarme i gulvet vil selvsagt påvirke elregningen og kan derfor blive særdeles dyrt. Til gengæld vil vandbaseret elvarme, der tilsluttes for eksempel fjernvarmen ikke være nær så dyr. Gulvvarme baseret på el kan være op til tre gange så dyrt som gulvvarme baseret på vand og tilsluttet dit fjernvarmeanlæg. På energitjenestens hjemmeside, kan du finde priser på de forskellige energikilder.

VVS i København
Kompagnistræde 33
1208 København K
Tlf.: 70 87 42 60