Sådan får du hvidere tænder

Kaffe, the, rygning, cola, rodbehandlinger og visse typer medicin er alle ting der over tid, kan få din perlerække af flotte hvide tænder til at blive en smule gule i det. Det behøver du ikke finde dig i, du kan få dem bleget! Efter to til tre behandlinger vil ingen kunne se om du nogensinde har røget en cigaret. Over de sidste ti år har tandblegning ændret sig drastisk. I dag er der essentielt to måder du kan få hvidere tænder på: hos tandlægen eller derhjemme.

Tandblegning hos tandlægen

For år tilbage gjorde man brug af en stærkt fortyndet peroxidopløsning som sad imellem tænderne og en slags speciallavet bøjle. Dette gjorde dem selvfølgelig hvidere, men det var meget dyrt og tog lang tid. I dag er teknologien langt bedre, og består ofte af en form for laserblegning. Denne proces er langt kortere, billigere og mere sikker. Den består i en speciel peroxidpasta som smøres på tænderne, hvorefter patienten sidder med munden åben imens pastaen belyses. Lyset aktiverer pastaen som laver en kemisk reaktion på tænderne der gør dem hvidere efter kort tid. Vil du have bleget tænderne hos en tandlæge bør du finde en klinik som specialiserer sig i netop dette. Der er både tandklinikker på Vesterbro og tandlæger ved Enghave Plads som gør netop dette.

Tandblegning derhjemme

Der findes et par forskellige muligheder når vi taler om hjemmeblegning. Hvilken der passer dig bedst er op til dig, du skal bare være meget opmærksom på ikke at overdrive. Hos tandlægen har du en professionel til at vurdere hvornår det er for meget, derhjemme må du selv sørge for ikke at skade dine tænder.

  1. Tandpasta som bleger. Denne mulighed er meget begrænset herhjemme, da det er meget nemt at få følsomme tænder som følge af for lang børstetid eller overdreven brug.
  2. Strips. Igen en løsning som er stærkt reguleret herhjemme. Stripsene er lavet således at der er en til overmunden og en til undermunden. De skal så “klistres” fast på tænderne for at sidde og virke. Denne mulighed er kun praktisk hvis du har relativt flade og jævne tænder.
  3. Blegepasta.  Og ja, endda ofte præcis det samme blegepasta som tandlægen kan tilbyde dig. Sørg for at finde en med det absolut laveste (eller hvis muligt, ingen) indhold af glycerin. Dette udtørrer tænderne og kan gøre dem følsomme.

Enghave Tandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf. 70 88 54 82