Hypnose og misforståelser

Hvad end du ønsker at blive en hypnotisør eller overvejer at opsøge behandling hos en hypnosetearapeut, er det vigtigt at have en klar idé om, hvad hypnose er, og hvad det ikke er.

Hvis du ønsker at blive hypnotisør, er det eksempelvis vigtigt, at du er i stand til modbevise eventuelle rygter og misforståelser, som dine klienter er blevet fortalt omkring hypnose. Til trods for at hypnose er blevet en mere og mere udbredt og anerkendt behandlingsform, det kan eksempelvis være hypnose mod angst, er der stadig rigtig mange, som har en misforstået opfattelse af, hvad hypnose er. De har eksempelvis set diverse hypnoseshows, hvor folk, efter at være blevet hypnotiseret, ikke ved hvad de laver, hvorfor de render rundt og laver mærkelige og pinlige ting på scenen. Men denne form for hypnose kan på ingen måde sammenlignes med behandlingshypnose. Disse misforståede opfattelser kan medføre, at folk ikke tør lade sig hypnotisere, fordi de er bange for at gøre ting, som de ikke har lyst til. Hvis du som hypnotisør har mulighed for at forklare folk, at der ikke er nogen grund til at frygte hypnose, vil du således øge chancen for, at du succesfuldt kan føre dine patienterne ind i en dyb hypnose, hvilket er nødvendigt, for at behandlingen skal have den nødvendige effekt.

Hvis du derimod ønsker at afprøve, hvorvidt hypnose kan afhjælpe din flyskræk, fobier eller noget helt tredje, er det desuden vigtigt, at du føler dig tryg ved at blive hypnotiseret. Hvis du således er i tvivl om, hvorvidt nogle af de rygter, som du har hørt omkring hypnose, er sande eller falske, kan det medføre, at du ubevidst ikke tillader dig selv at blive hypnotiseret. Er dette tilfældet, vil behandlingen enten kun have en minimal eller slet ingen effekt.

hypnose mod flyskræk

Heldigvis er der forskellige ting, som du selv kan gøre for at undgå at ovenstående situation bliver en realitet. Først og fremmest bør du læse nogle anerkendte og videnskabelige artikler om hypnose. Ved at øge din viden om hypnose, vil du have lettere ved at vide, hvilke informationer du skal tage for gode vare. For at din behandling skal have den ønskede effekt, er det desuden altafgørende, at du finder en hypnotisør, som du stoler på. Det kan eksempelvis være en god idé at spørge venner og bekendte, om de kan anbefale en god behandler. Oftest er det meget personlige ting, som man søger behandling for, og det kan derfor være, at man ikke har lyst til at fortælle andre, at man søger en hypnotisør. Heldigvis er der rig mulighed for at finde en masser brugeranmeldelser på nettet. På den måde kan du således også få et indblik i, hvorvidt du har lyst til at blive behandlet af den pågældende hypnotisør.

Hvad end du ønsker at uddanne dig som hypnotisør, eller du søger behandling, ønsker vi dig held og lykke med hypnosen.


Terapi & hypnose
Nørregade 41
1165 København K
Tlf.: 40289010