Badeværelsets visuelle udtryk

Du har lyst til forandring indenfor husets 4 vægge. Badeværelset kunne godt trænge til en overhaling, og du beslutter dig for at kaste dig ud i at renovere dit badeværelse grundigt. Hvordan skal dit nye badeværelse se ud? Hvilken identitet skal rummet have? Hvilke signaler skal du og dine gæster modtage, når de træder ind på badeværelset? Det vil vi komme nærmere ind på i dette indlæg.

badeværelse_forbedring

Noget af det første, du kan arbejde med, er badeværelsets farver. Hvis du ikke ved så meget om farvers betydning for vores velbefindende og for, hvordan vi oplever det fysiske rum, kan du med fordel få hjælp hos en farvehandler eller maler. Vi oplever farver som kolde eller varme, som venlige, afvisende, blide, voldsomme osv. Hvilken oplevelse skal farverne i dit badeværelse give anledning til. Opmærksomhed på farver drejer sig om alle materialer i rummet – både på vægge, gulv, loft, installationer og inventar, og til sidst også de små detaljer som planter og udsmykning.
Den valgte farveholdning får betydning for dit valg af materialer: Klinker, fliser, træ, glas, stål, maling, tapet m.m. Det er afgørende, at materialernes naturlige udtryk passer i farvernes sammensætning. Nogle leverandører tilbyder et computerprogram til simulering af det færdige rum med valg af forskellige farver og inventar. Det er giver en god fornemmelse af konsekvensen af dine valg.
Hvordan vil du beskrive dit nye badeværelse? Skal det være hyggeligt, smart, stilrent, funktionelt, indbydende, køligt, moderne, retro, klassisk, højteknologisk, lækkert eller…?
Når du har fundet stilen for dit badeværelse, kan du vælge indretning, inventar, armaturer, sanitet og belysning. Igen skal det passe sammen med farvevalg. Det er ikke usandsynligt, at du må justere flere gange for at få det hele til at gå i samme retning mod et samlet udtryk.
Når dit badeværelse er næsten færdigt, kan du overveje, om der er brug for udsmykning i tillæg til det udtryk, som de valgte materialer giver. Det kan måske være en vægdekoration eller dekorative grønne planter, eller du finder noget smuk brugskunst, som også har en praktisk funktion i rummet. Vi er ofte vant til, at alle ting i vores badeværelse er til brug; men måske kan du finde plads til noget, som blot er til glæde for øjet.
Du har valgt stilen for dit nye badeværelse – har du tænkt på, hvordan lyden er i rummet? På grund af de hårde materialer, vi ofte bruger i et badeværelse, vil akustikken i rummet næsten altid være en udfordring – især hvis du ønsker et rum til behagelig afslapning. Tal med en professionel om, hvordan man kan dæmpe rumklangen i rummet. Det er også vigtigt, hvis du ønsker at kunne høre musik, mens du slapper af i et velgørende bad.

J. H. Totalentreprise ApS
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
Telefon: 7070 1822