Kiropraktik i det moderne samfund

Vi lever i en tid, hvor vi sidder mere og mere ned: Vi sidder ned foran vores computer på arbejdet, vi sidder ned når vi kommer hjem, ja danskerne er faktisk det andet mest stilsiddende folkefærd i Europa! Alt kan ordnes fra computeren – Så man behøver faktisk slet ikke at rejse sig, eller gør man? Vi har sat os ned sammen med kiropraktoren på Frederiksberg, og er klar til at give et svar på netop dette.

skulderblade

Stillesiddende arbejder giver voldsomme smerter
På langt de fleste arbejdspladser sidder medarbejderne klistret til deres computerskærm dag ud og dag ind og skriver på livet løs. Denne arbejdsform er dog yderst skadelig for helbredet, da de monotone skrivebevægelser ofte er skyld i voldsomme nakke- og skuldersmerter. Musklerne spændes, når man sidder og klikker på sin mus, og i det lange løb er denne, og andre lignende, bevægelser skyld i smerte og ømhed, der breder sig op i nakken, ud til skuldrene og helt ud i armene. Kroppen føles stiv, og bevægelse bliver besværliggjort pga. ømhed og smertejag.

Stillesiddende arbejde er altså en kæmpe udgift for staten, idet kontormedarbejdere både nedsætter deres tid på arbejdsmarkedet og deres helbred, samtidig med at de søger behandling hos kiropraktorer og fysioterapeuter – eller endda søger om førtidspension.

Hvad kan man selv gøre?
Det allervigtigste våben i kampen mod smerter er variation. Det er vigtigt, at man ikke bare sidder på sin flade hele dagen, men sørger for at komme op og stå, og bevæge sin krop lidt – også selvom man har travlt på arbejdet! Det er dog også vigtigt at pointere, at du heller ikke bare kan hæve dit skrivebord og stå op hele dagen, da dette er mindst lige så skadeligt. Det gælder om at finde en god balance, så man så vidt muligt undgår smerter og ømhed i kroppen. Kroppen skal, trods alt, holde hele livet, så prøv at gøre det til en vane at lave nogle øvelser for skuldre og nakke, når du holder en pause på dit job. På den måde får du bugt med, eller forebygger, de mange muskelsmerter som er så tæt forbundet med vores moderne samfund.

Hvornår skal du søge kiropraktor?
Du skal søge kiropraktor hvis du oplever længerevarende smerter i kroppen som hæmmer bevægeligheden. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal bestille en tid hos specialisten, så tænk på, at små lidelser kan være begyndelsen på langt større problemer, så jo før du får stillet en diagnose af en kiropraktor, jo før kan du komme i gang med behandlingen, og arbejde dig mod en let og smertefri hverdag.

Kiro-fys.dk
Godthåbsvej 129
2000 Frederiksberg
Tlf. 38108190