Hvad er strategisk kommunikation?

Strategisk kommunikation er et nyttigt redskab for virksomheder til at kommunikere deres budskab. Gennem den strategiske kommunikation kan virksomhedens værdier kommunikeres hensigtsmæssigt til den målgruppe, som er modtager. Strategisk kommunikation er derfor en videnskab i sig selv, og hvis ikke dit eget firma selv er ekspert i kommunikation, så bør du overveje at hyre et professionelt kommunikationsbureau til at varetage den strategiske kommunikation for jeres virksomhed.

 

Det kan et professionel kommunikationsbureau

Professionelle kommunikationsbureauer er i stand til at rådgive din virksomhed i, hvordan det er muligt at påvirke adfærden i den målgruppe, som I ønsker at ramme. I den forbindelse vil I også få kendskab til, hvordan I kan påvirke dagsordenen såvel som skabe relationer, der er gavnlige for jeres virksomhed. I vil derfor både få rådgivning i, hvordan I kan gøre samt praktisk hjælp til at gennemføre den strategiske kommunikation.

 

Rådgivningen om strategisk kommunikation

I vil først og fremmest modtage rådgivning om strategisk kommunikationhvor det er muligt at forventningsafstemme jeres behov med hvad, som det tilknyttede kommunikationsbureau kan tilbyde. En gennemgang af jeres nuværende målgrupper samt ønskede målgrupper er gavnligt til at finde ud af, hvilke værktøjer I skal gøre brug af for at fastholde såvel som skaffe kunder. Blandt nyttige værktøjer tæller blandt andet de sociale medier, kampagner, begivenheder og presseomtale, som nøje skal udvælges alt efter det budskab, som I vil ud med. Det kræver derfor en grundig analyse af jeres virksomhed at få overblik over, hvordan I på bedste vis benytter jer af strategisk kommunikation.

 

Hjælp til udførslen af den strategiske kommunikation

Efter der er dannet overblik over, hvordan I skal få glæde af effektiv strategisk kommunikation, skal selve kommunikationen udføres. Her er det stadig en fordel at være tilknyttet en kommunikationsbureau, som allerede har tilknyttet dygtige tekstforfattere, kommunikationseksperter, analytikere, journalister og politiske specialistister. I kan således overlade det fulde ansvar til jeres tilknyttede kommunikationsbureau, så de eksempelvis udvikler og afvikler skræddersyede begivenheder til jeres kunder, gennemfører informants-, holdnings- og nudging-kampagner samt skaber positivt omtale om jeres produkter. Hvis I selv ønsker at være med inde over den strategiske kommunikation, er det også muligt at få træning i de forskellige værktøjer inden for strategisk kommunikation.

Således kan I selv på sigt stå for den strategiske kommunikation i jeres virksomhed, men det er absolut en investering værd at hyre et professionelt kommunikationsbureau til at hjælpe jer i gang med strategisk kommunikation, der virker!

 

Rostra Kommunikation A/S

Svanemøllevej 58

2900 Hellerup

33159420