Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?

Der er mange mennesker, der vil bruge ordet psykolog og psykoterapeut uden rigtig at vide, hvad forskellen er på de to.  Mange mennesker er ikke opmærksomme på, at der er ret stor forskel på de to ting.

Det kan dog være en god ide at finde ud af, hvad forskellen er på de forskellige ting, så man bruger de rigtige termer i de rigtige situationer. Når du læser denne artikel, vil det være målet, at du efterfølgende er i stand til at kende forskel på de to og bruger ordene rigtigt.

parterapi

Når der er noget, der ender på “tri”, er det normalt være noget, der har med medicin at gøre. Inden for psykiatrien vil de altså være i stand til at ordinere medicin, hvis der er tale om mennesker med psykiske lidelser, hvor medicin er nødvendigt.

Er der derimod tale om noget, der ender på “ogi”, betyder dette videnskab. Det er for eksempel psykologi. Det referer til det at studere menneskets psyke. Psykiateren derimod vil medicinsk behandle den problematiske tilstand.

Det at være psykolog eller psykiater er beskyttede titler, der alle kræver mange års uddannelse. Du kan nok godt forestille idg, at det ville være problematisk, hvis man bare kunne gå ud og tildele forskellige mennesker en masse medicin. Det er heldigvis nødvendigt, at man har en masse uddannelse og erfaring inden, at dette er en mulighed. Det er selvfølgelig således, at det kræver forskellig uddannelse at blive psykiater i forhold til at blive psykolog.

Uddannelsesforløbene er forskelligt indrettet.

Der er også noget, som fejlagtigt tror, at psykologer behandler folk, der virkelig har det slemt, mens psykologen behandler dem, der ikke har det så slemt. Dette er dog ikke rigtigt. Man kan godt have det rigtig slemt, men at det bare ikke vil gavne, hvis man medicinerer. De forskellige former for udfordringer kræver forskellige  behandlingsforløb.

Psykologen vil gøre brug af en stribe forskellige former for tests, der vil være med til at fastlægge, hvis der muligvis er personlighedsforstyrrelser eller lignende, der gør sig gældende.

Det kan dog være en god ide at spørge en professionel, når du skal finde ud af, hvad for en form for behandling, der er ønsket. Kigger man derimod på det at være psykoterapeut, så er det igen et helt andet fag, hvor der ikke er den samme beskyttelse over titlen. En psykoterapeut vil dog heller ikke være i stand til at tage sig af de samme ting som en psykolog eller psykiater. En psykoterapeut vil være i stand til at hjælpe med ting såsom parterapi.

Terapi Fyn
Skt. Jørgens Gade 142, 1.
5000 Odense C
71237071

Terapi Fyn
Rødbyvej 12
5700 Svendborg
71237071